JORNADES I ACTIVITATS ESPECIALS

 Durant el curs, al Col·legi Tecla Sala es realitzen una sèrie d’activitats i celebracions que ressalten per la seva importància dins la vida escolar (viatges, festivals, certàmens, jornades temàtiques, campanyes...). Les principals són:

 

  • VIATGES I SORTIDES: des de P3 a 2n. de Batxillerat, hi ha programades sortides de caràcter pedagògic per als nostres alumnes (parcs, teatre, zoo, granges-escola, museus, ciutats, proves atlètiques, Fundació Miró, Cosmocaixa,...), que es poden consultar a la Programació General de cada curs. Cal destacar-ne dos viatges d’estudis: el de 4t. d’ESO, de cinc dies, i el de 1r. de Batxillerat, d’una setmana.

 

  • DOMUND: Les famílies que ho desitgen poden contribuir a aquesta campanya a través de l’escola.

 

  • CASTANYADA: a Infantil i Primària. La castanyera ens acompanya per menjar castanyes i panellets.

 

  • NADAL: durant el mes de desembre, preparant el descans nadalenc, es col·labora amb la Marató de TV3, es fa una campanya de recollida d’aliments d’acord amb la Parròquia Santa Eulàlia de Mèrida, es duen a terme dues celebracions eucarístiques (d’Advent oberta a tothom i de 2n. de Batxillerat), s’organitza un festival de Primària i no hi poden faltar el tió i el carter reial per als més petits.

 

  • DENIP: el Dia Escolar de la No violència I la Pau és una iniciativa creada per tal de fomentar l’educació en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no violència i la pau. A finals de gener, es porten a terme un seguit d’activitats d’estudi, de debat, d’elaboració de materials (murals amb frases, lemes, desitjos, símbols de la pau), tot preparant un acte als tres patis en què participen tots els alumnes de l’escola.

 

  • CARNAVAL: A infantil i Primària, durant la setmana de Carnaval es porten les consignes que marca l’emissari del Carnestotes, se celebra el dijous gras i, el divendres, cal portar la millor disfressa.

 

  • SANT JORDI – JOCS FLORALS: a l’escola se celebra la Diada de Sant Jordi des de P3 a 2n. de Batxillerat. A més, des de 5è es realitzen actes de lliurament dels premis dels Jocs Florals que s’havien convocat anteriorment. És una diada molt destacada.

 

  • PROMOCIÓ DE BATXILLERAT: com a cloenda de curs, d’etapa i d’escola per als alumnes de 2n. de Batxillerat, el penúltim divendres de maig es convoca els alumnes, les seves famílies i el personal de l’escola a l’Acte de Promoció. Hi ha una última lliçó a càrrec d’un convidat important, intervencions diverses i el lliurament de records i diplomes.

 

  • FESTES DE L’ESCOLA: L’última setmana del mes de maig, l’escola celebra les seves festes. Són tres dies de setmana cultural i festiva on es convida les famílies als festivals d’Infantil i Primària, es realitza una fira solidària, es fan sortides lúdiques (parcs, proves esportives en un pavelló, PortAventura, vela al port olímpic,...), xocolatades, grups d’animació, etc.

 

  • PROMOCIÓ DE 6È. DE PRIMÀRIA: La penúltima setmana del més de juny, es convida els alumnes de 6è. de Primària i les seves famílies a l’acte de promoció de 6è. Després de ja nou anys a l’escola per part de la majoria dels alumnes, és un final d’etapa important i cal celebrar-ho. Els alumnes hi intervenen i reben un record de l’acte.

Sortides a la natura
Sortides culturals i viatges
Actes i festivals